loader

Hlavná

Hlava

Laserové metódy a náklady na odstránenie medzistavcovej prietrže pomocou lasera

Medzistavcová kýla spôsobuje nielen bolesť chrbta, ale tiež narúša fungovanie vnútorných orgánov. V závislosti od postihnutej oblasti miechy a koreňov nervov sa objaví zodpovedajúca symptomatológia. Liečba tejto choroby by sa mala vykonávať na špecializovaných klinikách, ktoré majú moderné vybavenie a majú vyškolený personál. Laserové odstránenie medzistavcových prietrží je veľkou výhodou oproti otvorenej chirurgii.

Laserové odstránenie medzistavcových prietrží

Druhy operácií

V Rusku sa používanie lasera aktívne začalo až pred 10 až 15 rokmi. Potom boli vytvorené mikro-nástroje, ktoré boli schopné lúče zamerať na požadované miesto. Výhodou laserového ošetrenia je malý prístup na kožu, krátke pooperačné obdobie a postup v lokálnej anestézii. Nevýhodou je liečba iba 5% pacientov, účinnosť sa nezvýši nad 75%, vysoké náklady a potreba opakovaných operácií. Neurochirurgovia zdieľajú dve techniky laserovej miechy:

  1. vyparovanie.
  2. rekonštrukcia.

Počas laserového odparovania medzistavcových platničiek sa pulpózne jadro vyparuje. Prístroj pracuje na plný výkon pri vysokej teplote, pri ktorej sa začína odparovať vodná časť chrupavky. Laserová rekonštrukcia sa vykonáva pri miernom nabíjacom výkone, ktorý zvyšuje teplotu tkanív až na 70 g. Celzia. Výsledkom je zahrievanie medzistavcovej platničky, zrýchlenie metabolických procesov. To všetko stimuluje rast chrupavkových buniek, spojivového tkaniva..

indikácia

Hlavným príznakom obáv z medziobratlovej prietrže je bolesť v postihnutej oblasti. Ak je postihnutá bedrová oblasť, potom pacienti okrem nepohodlia v chrbte pociťujú bedrovú nohu a zmyslové poruchy. Pri patológii krčnej chrbtice sa môžu objaviť silné bolesti hlavy, závraty, tlakové rázy, zmeny citlivosti rúk. Poškodenie sakrálneho regiónu môže poškodiť močenie, sexuálne funkcie. Lekári poskytujú nasledujúce indikácie pre odstránenie laserovej medzistavcovej prietrže:

  1. pretrvávajúca a silná bolesť chrbta alebo krku.
  2. Porušenie citlivosti hmatu a teploty v končatinách, dolnej časti chrbta.
  3. Sciatica - ostrá bolesť dolnej časti chrbta, ktorá vyžaruje do zadnej časti stehna.
  4. Porušenie močenia a stolice.
  5. Obmedzenie pohybov krku, keď je ostrý zákrut sprevádzaný závratmi, nevoľnosťou, zvracaním.
  6. Čiastočná strata pohybu v rukách alebo nohách spojená s krčnou prietržou.
  7. Veľkosť prietrže do 6 mm.
  8. Nedostatok sekvestrácie medzistavcovej platničky (oddelená oblasť).
  9. Vek od 20 do 55 rokov.
  10. Žiadne degeneratívne alebo autoimunitné lézie disku.

V prípade, že veľkosť medzistavcovej prietrže je viac ako 6 mm, nemožno ju odstrániť laserom. Táto metóda nemôže dosiahnuť pozitívny účinok. Laser môže odparovať iba 30% vody v strede disku. Väčší vplyv vysokej teploty na spojivové tkanivo môže viesť k poškodeniu vláknitého prstenca. V tomto prípade sa vyskytuje sekvestrovaná hernia, ktorej liečenie vyžaduje otvorený chirurgický zákrok.

kontraindikácie

Pacient by mal jasne pochopiť, že každá operácia, aj keď minimálne invazívna, má svoje indikácie a kontraindikácie. Aby sa predišlo nepríjemným následkom, je potrebné pacienta vyšetriť univerzálne. Ak existuje najmenšia odchýlka od normy u pacienta spojená so sprievodnou patológiou, musíte sa vyhnúť operácii. Neurochirurgovia identifikovali zoznam kontraindikácií pri liečbe medzistavcovej prietrže laserom:

  1. kardiovaskulárne zlyhanie.
  2. Akútny infarkt myokardu.
  3. Fibrilácia predsiení, tachysystolická forma.
  4. Akútna mozgová príhoda.
  5. Vek po 55 rokoch.
  6. Zlyhanie obličiek a pečene.
  7. Osteochondróza posledného stupňa závažnosti.
  8. Autoimunitné ochorenia chrbtice.
  9. Sekvenčná prietrž.
  10. Pustulárne kožné procesy v mieste manipulácie.

Laserové ošetrenie spinálnych hernií si vyžaduje dostatočné zručnosti chirurga. Vyškolený personál starostlivo vyšetrí pacienta, identifikuje sprievodné choroby, určí indikácie pre chirurgický zákrok. V prípade kontraindikácií lekár predpíše konzervatívnu liečbu. Po liečebnom cykle je pacient podrobený opätovnému vyšetreniu, aby sa predpísala konečná metóda liečby medzistavcovej prietrže..

Vyšetrenie pred operáciou

Najprv je potrebné podstúpiť vyšetrenie neurochirurgom. Lekár zhromaždí anamnézu choroby, vykoná neurologické testy, vyhodnotí stav reflexov. Potom musíte vyhodnotiť krvný obraz v laboratóriu. Potom vykonajte inštrumentálny výskum. Neurochirurgovia pred operáciou na odstránenie vertebrálnej hernie predpíšu:

  • všeobecná analýza krvi;
  • všeobecná analýza moču;
  • krvná chémia;
  • coagulogram;
  • krvný cukor
  • EKG;
  • rentgén hrude;
  • SKT chrbtice, ak je to potrebné;
  • konzultácie s príbuznými špecialistami;
  • MRI bedrovej, krížovej, krčnej alebo hrudnej kosti.

Pred operáciou pacient strávi asi 1 týždeň na vykonanie celého množstva diagnostických manipulácií. Náklady na MRI jednej chrbtice v rôznych mestách sú rôzne: Moskva - asi 5 000 rubľov., Petrohrad - 3500 rubľov., Rostov na Donu - 2800 rubľov. Niekedy je potrebná presná diagnóza, vyžaduje sa zobrazovanie celej chrbtice pomocou magnetickej rezonancie. V tomto prípade sa náklady na predoperačné obdobie zvýšia o 2 až 3-krát.

Laserové odparovanie

Laserové ošetrenie prietrže chrbtice pomocou metódy odparovania zahŕňa odstránenie až 30% tekutiny z medzistavcových platničiek. Výsledkom je, že tlak v pulpóznom jadre klesá, výstupok je vtiahnutý do tela chrupavky. Zároveň pomocou vysokej teploty ničia vnútornú štruktúru disku. Neurochirurgovia vykonávajú operáciu podľa nasledujúcej schémy:

  1. v lokálnej anestézii sa do jadra postihnutého disku vkladá špeciálna ihla, dlhá až 12 cm.
  2. Všetky manipulácie sú riadené fluoroskopom na obrazovke monitora..
  3. Cez ihlu sa na miesto medzistavcovej prietrže zavedie kremenný flexibilný svetlovod. V jadre disku je dodávaná silná energia, ktorá spôsobuje, že tekutina vrie. Veľkosť chrupavky sa teda zmenšuje.
  4. Priama expozícia laserom trvá 5 až 10 minút.
  5. Para v dôsledku odparovania sa odstráni cez lúmen ihly.
  6. Potom sa vykoná kontrolný rôntgen a MRI postihnutej oblasti..
  7. Pacientovi sa pripíše 12 hodín odpočinok na lôžku.

Pacient cíti úľavu okamžite po odstránení vertebrálnej prietrže. 2 až 3 dni po operácii pacient ukazuje na prudký pokles bolesti, citlivosť končatín sa vracia. Ak bol postup úspešný, nasledujúci deň je pacient prepustený z kliniky. Lekári odporúčajú nosnú bandáž pre bedrovú kosť po dobu 1 až 2 mesiacov bez stresu a môžu sedieť dlhšie ako 5 až 10 minút. Pacienti by mali užívať protizápalové lieky (Nimesil) po dobu 1 až 2 týždňov jedenkrát denne po jedle.

Zaobchádzal niekto s medzistavcovou prietržou laserom? efekt?

Zaobchádzal niekto s medzistavcovou prietržou laserom? efekt?
30. júna 2013 o 07:51 pobočkách
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Mama má medzistavcovú prietrž. V inštitúte stavovcov v Kyjeve existuje metóda liečby - laserom.
Google je nejako lakomý s recenziami reálnych ľudí o tomto spôsobe liečby. Našiel som článok kritizujúci túto metódu liečby, pretože údajne postupom času jednoducho zabíja chrupavku a vedie k fúzii stavcov..
Môže niekto zdieľať skutočné skúsenosti? Obzvlášť sa zaujíma o to, čo sa v priebehu času stane (za 2-5 - 10 rokov).

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: Mikeee]
1. júla 2013 o 12:53 pobočiek
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Z vlastnej skúsenosti som bol liečený na klinike Pilyuiko, existuje komplexná terapia vrátane laser.
V prvom rade to môžem povedať - špeciálne. gymnastika a masáž na zmiernenie stresu. Gymnastiku je potrebné robiť denne, nič komplikované. V dôsledku toho sa moje prietrže znížili na polovicu (pred liečbou, ktorú som krívala, bola silná bolesť, teraz si už nepamätám, bez problémov zdvihnem 60 kg). MRI som urobil pred a po, po chvíli, zatiaľ čo 4 lekári boli jednomyseľne poslaní na operáciu bez možnosti.

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: Mikeee]
1. júla 2013 o 13:09 pobočiek
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Pred 5 rokmi liečil v centre neurológie vrtuľníka v októbrovej nemocnici. 8 masážnych sedení, do dnešného dňa nie sú žiadne problémy.. Teraz, pokiaľ viem, presťahovali sa niekde do Darnitsy.

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: Pozharsky]
1. júla 2013 o 13:11 pobočiek
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Pozharsky 07/01/2013 12:53 píše:
Z vlastnej skúsenosti som bol liečený na klinike Pilyuiko, existuje komplexná terapia vrátane laser.
V prvom rade to môžem povedať - špeciálne. gymnastika a masáž na zmiernenie stresu. Gymnastiku je potrebné robiť denne, nič komplikované. V dôsledku toho sa moje prietrže znížili na polovicu (pred liečbou, ktorú som krívala, bola silná bolesť, teraz si už nepamätám, bez problémov zdvihnem 60 kg). MRI som urobil pred a po, po chvíli, zatiaľ čo 4 lekári boli jednomyseľne poslaní na operáciu bez možnosti.

Takže ste mali iba masáž alebo laser?

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: Pozharsky]
2. júla 2013 o 14:49 podľa pobočiek
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Tu sú recenzie všetkých týchto Pilyuko chválili. Ale trápi ma niekoľko bodov - použitie karopynu - výťažky z papáje (ktoré sa zaujímajú o google, ďalší rozvod), náklady na fyzioterapiu s cvičebnou terapiou sú veľmi vysoké (od 4 000 do 15 000 UAH na 10 dní liečby). V skutočnosti môžete ísť na klinické magnety, ozón, lasery, pforézu, ísť na dobrého inštruktora LFK, ako aj na ihly a pijavice, a zároveň doma minúť 2-3 krát menej peňazí. Aký je fenomén tohto Pilyuko? Radšej by som šiel do dobrého sanatória.

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: Mikeee]
2. júla 2013 o 14:58 pobočkách
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Majú tam laser ako operáciu prietrže, ale ako fyzioterapiu, t.j. nie radikálne.

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: SVN]
2. júla 2013 o 15:10 pobočiek
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

SVN 07/02/2013 14:58 píše:
Majú tam laser ako operáciu prietrže, ale ako fyzioterapiu, t.j. nie radikálne.

Záujem o laser ako spôsob operácie.

Re: Liečil niekto medzistavcovú prietrž laserom? Efekt? [Re: Mikeee]
2. júla 2013 o 16:17 pobočkách
editovaťOdpovedaťCitovať Formulár rýchlej reakcie

Pozharsky 07/01/2013 12:53 píše:
Z vlastnej skúsenosti som bol liečený na klinike Pilyuiko, existuje komplexná terapia vrátane laser.
V prvom rade to môžem povedať - špeciálne. gymnastika a masáž na zmiernenie stresu. Gymnastiku je potrebné robiť denne, nič komplikované. V dôsledku toho sa moje prietrže znížili na polovicu (pred liečbou, ktorú som krívala, bola silná bolesť, teraz si už nepamätám, bez problémov zdvihnem 60 kg). MRI som urobil pred a po, po chvíli, zatiaľ čo 4 lekári boli jednomyseľne poslaní na operáciu bez možnosti.

Takže ste mali iba masáž alebo laser?

Robili všetko bez chirurgického zákroku, laser tam bol na ošetrenie. Kto veľmi vraví, neviem, o operáciu neurochirurgického ústavu požiadali + - to isté (titánové implantáty namiesto poškodených diskov, upevnenie pomocou dosiek susedných stavcov, ktorých disky sa odstránia, čiastočná nehybnosť chrbtice). Liečba mi pomohla, ale napriek tomu vám radím začať nabíjaním a vidieť po mesiaci, samozrejme, ak bolesť nie je pekelná, samozrejme.
A sú tu všetky druhy Ketanov - zápas s dôsledkami, a nie s príčinou.

Výhody a nevýhody liečby laserovej miechy

Použitie lasera pri liečbe tvorby herniovaného disku sa považuje za minimálne invazívny postup, ktorý sa vyznačuje minimálnym trvaním. Napriek porovnateľnej mladosti tejto techniky sa dnes v domácom lekárstve s laserovým odparovaním používa s veľkým úspechom.

Aby sa dosiahol maximálny účinok, neuropatológovia odporúčajú uchýliť sa k laseru v kombinácii s konzervatívnou liečbou a fyzioterapiou v prítomnosti relatívnych indikácií u pacienta..

Funkcie laserového ošetrenia medzistavcovej prietrže

Odparovanie je založené na pôsobení laserového lúča v nízkointenzívnom (bezpečnom) rozsahu. Prúd svetla prechádza dostatočne hlboko do štruktúry tkanív a aktivuje metabolické procesy v mieche. Laserová terapia inhibuje degeneráciu štruktúr chrbtice a má tiež analgetické, dekongestantné a protizápalové účinky..

Laserová terapia sa ukázala ako účinná pri liečbe mnohých patologických stavov. Technika laserového vyparovania vpichu na korekciu vertebrálnej hernie je v súčasnosti najspoľahlivejšia a najproduktívnejšia..

Laserové odparovanie má nasledujúce výhody:

  1. Počas manipulácie nie sú ovplyvnené okolité tkanivá, čo zaručuje ich integritu;
  2. Absolútna bezpečnosť pre pacienta;
  3. Minimálne trvanie zásahu;
  4. Krátke trvanie a mierny priebeh pooperačného obdobia;
  5. Nedostatok jaziev a jaziev po manipulácii;
  6. Vysoká úroveň účinnosti.

Oblasti a druhy expozície

Kľúčové oblasti dopadu, pokiaľ je to možné, ktoré sa majú použiť jednotlivo alebo kombinatoricky, sú:

  • Segment chrbtice;
  • Patologické zameranie;
  • Akupunktúrne body;
  • Neurovaskulárne korene.

Ošetrenie na rôzne účely znamená rôznorodosť intenzity žiarenia, ako aj pevnú polohu vysielača, frekvenciu a počet procedúr (od 5 do 15). Je pozoruhodné, že laserová terapia je najproduktívnejšia pri liečbe herniálnych výčnelkov krčnej chrbtice..

Jeden z najbežnejších typov laserovej terapie sa môže považovať za rekonštrukciu medzistavcovej platničky, ktorá sa vykonáva zavedením herniálneho výčnelku laserového lúča pomocou špeciálnej ihly. Laserový tok aktivuje tvorbu ďalších buniek chrupavky, čo prispieva k postupnej rekonštrukcii.

Relatívne novou oblasťou spinálnej laserovej terapie je laserováforéza, ktorá spočíva v skorom ožarovaní liečiva aplikovaného na kožu v mieste lokalizácie prietrže. Táto technika umožňuje urýchlené prenikanie liečiv do tela.

Podmienky laserovej terapie

Hlavné indikácie postupu sú:

  1. Bolesť v chrbte;
  2. Radikulárny syndróm v diagnostike herniálneho výčnelku s priemerom do 5 - 7 mm;
  3. Nedostatok pozitívnej dynamiky po konzervatívnej liečbe.

Maximálny účinok sa dá dosiahnuť pri liečbe kýly chrbtice v skorých štádiách (nie viac ako šesť mesiacov od momentu vytvorenia) a pri relatívne malých objemoch. Nadmerné stlačenie nervových zakončení vyvoláva nevratné zmeny, oproti ktorým sa korene stenčujú.

Najčastejšie sa používa laserová terapia s cieľom liečiť kýly medziobratlových platničiek u zdravých pacientov s aktívnym životným štýlom vo veku 45 - 50 rokov. Táto metóda vám umožňuje mierne sa dostať z pracovného plánu, ale so zjavnými degeneratívnymi léziami disku. Nie je to vždy použiteľné.

Kontraindikácie postupu

Medzi všeobecné kontraindikácie pre intervenciu patria:

  • Vzdelávanie benígnej povahy v oblasti zamýšľaného nárazu (papilómy, nevi atď.);
  • diabetes;
  • tuberkulóza;
  • Srdce a pľúcna nedostatočnosť III. Stupňa;
  • anémia;
  • tyreotoxykóza;
  • Angina pectoris;
  • tehotenstvo.

Odparovanie je kontraindikované v prítomnosti patológií chrbtice, ako sú:

  1. Sekundovaná prietrž;
  2. Kombinovaná spinálna stenóza;
  3. Zápalové choroby medzistavcových platničiek;
  4. Abnormálna štruktúra stavcov;
  5. Patologické zúženie disku.

Príprava na postup

Bez ohľadu na zvolenú techniku ​​laserovej terapie bude musieť pacient podstúpiť štandardné vyšetrenie:

  • Krvné a močové testy;
  • Počítačové alebo magnetické rezonancie;
  • EKG;
  • Konzultácie s neurochirurgom, anestéziológom a terapeutom;
  • Ďalšie štúdie odporúčané poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.

Kvalita a relevantnosť diagnostických štúdií určuje úspech expozície. Metódy funkčnej a laboratórnej diagnostiky umožňujú identifikáciu stupňa deštrukčných lézií, ktoré sa vyvinuli v určitých častiach chrbtice..

Špecifiká manipulácie

Pacienti s diagnózou herniovaného disku potrebujú okamžitú liečbu. V niektorých prípadoch sa laserové odparovanie vykonáva podľa núdzových indikácií, pretože nervové korene sú mimoriadne citlivé a ostro reagujú na dlhodobý tlak..

Zásah takéhoto plánu je v právomoci neurochirurga a vykonáva sa v nemocnici. Vyrezanie medzistavcovej prietrže pomocou laserového žiariča sa uskutočňuje pomocou lokálnych anestetík.

Operácia je predstavovaná dvadsaťminútovým vystavením laserového prúdu poranenej oblasti chrbtice. Vplyvom laserového toku sa jadro disku zmenšuje, čo zase vedie k zníženiu medzistavcových výčnelkov..

Aby sa odstránil kýlový útvar, chirurg mierne rozreže pokožku na správnom mieste. Potom sa na ihlu pripevní laserový kábel s endoskopickou optikou.

Odparovanie laserom mení buničinovú štruktúru jadra, čím znižuje tlak, ktorý poškodený disk vyvíja na nervové zakončenie. Následne sa chirurgom podarí dosiahnuť hmatné zníženie alebo absolútne odstránenie negatívnych prejavov prietrže miechy.

V poslednej fáze zásahu neurochirurg nevyhnutne vystaví disk laserovému ožiareniu.

Pooperačné opatrenia

Aby sa minimalizovalo riziko negatívnych následkov a zabránilo sa opätovnému výskytu prietrže, je potrebné po dokončení laserovej terapie / odstránení prietrže dodržiavať nasledujúce odporúčania:

  1. Do jedného dňa po zákroku je lekársky personál pod dohľadom;
  2. Užívajte antibakteriálne a protizápalové lieky predpísané lekárom;
  3. Obmedzte fyzickú aktivitu na obdobie 1,5 - 2 mesiace.

Po období rehabilitácie je dôležité, aby pacient venoval pozornosť obvyklému životnému štýlu: je problém s nadváhou relevantný, je potrebné upraviť dennú stravu.

Zníženie zaťaženia chrbtice prispieva k dôslednému posilňovaniu brušných svalov, cvičením v bazéne. Masážne a fyzioterapeutické sedenie nebude zbytočné, ale je možné ich začať až po úplnom obnovení pacienta..

Nevýhody tejto techniky

Odstránenie medzistavcovej prietrže má rovnako ako všetky postupy svoje nevýhody, vrátane:

  • Nevýznamný účinok s chronickými medzistavcovými prietržami na pozadí nízkeho obsahu intradiskálnej tekutiny;
  • Neprítomnosť bodu aplikácie laserového lúča za iných podmienok, čo má za následok neprítomnosť tekutiny v disku.

predpoveď

Vzhľadom na to, že laserové vyrezanie medzistavcovej prietrže je drahá procedúra, náklady sú plne kompenzované vysokou účinnosťou a priaznivou prognózou pre pacienta..

Laserové ošetrenie a excízia herniálneho výčnelku poskytuje úľavu od bolesti už v 5. až 8. deň po zákroku. Táto technika potvrdzuje pozitívny účinok nielen z klinického hľadiska, ale aj pri RTG vyšetrení.

Komplexný prístup

Moderný prístup k laserovému odstraňovaniu prietrže chrbtice vyžaduje integrovaný prístup. Operácia pomáha eliminovať príčinu choroby - je odstránená herniová hmota. Je však potrebné ovplyvniť prejavy, ktoré boli spôsobené vyčnievaním medzistavcových platničiek.

Kombinovaná terapia obnoví krvný obeh v poškodenej oblasti a zmierni svalové kŕče. Fyzioterapeutické metódy, masáže a akupunktúra priaznivo vplývajú na svalovú kostru a väzivo chrbtice. Integrovaný prístup k liečbe a uzdraveniu prináša pacienta čo najbližšie k aktívnemu životu.

Obzvlášť účinná je terapeutická gymnastika, pomocou ktorej sa posilňuje svalová kostra chrbta, čím sa eliminuje recidíva choroby a následné degeneratívne poruchy medzistavcových platničiek. Ochorenie je možné poraziť iba kvalifikovaným a komplexným zaobchádzaním.

Napriek vysokým nákladom na postup má odparovanie pozitívny účinok takmer okamžite. Rôzni odborníci trvajú na tom, že podobný účinok sa dá dosiahnuť vďaka liekovej terapii, avšak v tomto prípade bude požadovaný účinok čakať niekoľko mesiacov..

Laserové ošetrenie miechy je vynikajúcou príležitosťou na návrat do plného života ihneď po opustení nemocnice.

Hernia L5-S1, veľká, neviem ako pracovať


Fóra pre neurológiu a neurochirurgiu: Fórum pre komunikáciu medzi lekármi neurológov a neurochirurgov, Manuálna terapia

Hľadať vo fóre
pokročilé vyhľadávanie
Nájsť všetky poďakované príspevky
Vyhľadávanie blogov
pokročilé vyhľadávanie
Na stránku.

Kýlu som vedel od roku 2004, vždy to bolo 5-6 mm (vždy ťahalo sval sprava pozdĺž chrbtice, kýla bola v strede), počas tejto doby (do roku 2009) sa nezvýšila, napriek narodeniu dieťaťa. a tu (dieťa bolo choré, mal 14 kg) 10. februára prehodil ľavou nohou, injekciou baralgínu, šiestimi movalismi, krémom diclac - všetko, čo bolo predpísané. keď je to prvýkrát zlé, bolo to ľahšie, keď som kráčal (ležal a sedel - s tým bol zlý), potom som veľmi krívala (moja noha bolela nočnú moru, ale môj chrbát už vôbec nebol!), celá moja noha bolela od sedacieho nervu po pätu, teraz som skoro bez krívania, svaly nôh sú už boľavé, znecitlivené, husacie hrbole v chodidle, citlivo nie veľmi, vždy kráčali po pätách, noha sa vôbec prvýkrát nedržala, teraz to drží, ale je znecitlivené. V porovnaní s tým, čo sa stalo, sa cítim skvele. De opäť trochu usrkne. MRI je k 15. decembru 2008, je 6 mm a na záver MRT z 25. februára 2009 je na disku L5-S1 napísané toto. do lúmenu kanála do 1,4 cm s axiálnym predĺžením hlavne v kaudálnom smere do 1,9 cm. Výmenné dystrofické zmeny v telách L5-S1. Opuch disku L2-3, vyčnievanie diskov L3-4, L4-5, prolaps disku L5-S1 so známkami sekvestrácie. Arachnoidálna cysta vrecka ľavého koreňa chrbtice TH11-TH12. uf ak potrebujete zahodiť celý záver.

Je mi ponúknutých asi päť metód na odstránenie. V tom, že je potrebné urobiť operáciu všetci súhlasia. Ako sa máš?
Čo v mojom prípade odporúčate? Mám 35 rokov a vážim 55 kg. môže súvisieť s „malou krvou“..
Bol som v otrospíne - ponúkajú endoskopickú metódu - zdá sa však, že ju ponúkajú všetkým.. (hoci som niekde čítal, 80% remisie to prechádza). Túto možnosť sa mi veľmi páči, ale. ona je veľká!
V prípade Botkin - mikrodisektómie sa zdá, že ide o takzvanú - odstránenie prietrže, ale rukami, pomocou rezu 5 cm. Rozumiem.
V CITO - retroperitoneálna metóda odstránenia disku (metóda Dr. Dotsenka) + implantát
V Burdenko (Boh to tam naozaj nestojí toľko?) A MMA je. Ne. Sechenova - implantát zozadu.
Stále som bol v Krasnojorsku vo vojenskej nemocnici - no, ponúkali celú kovovú štruktúru.
A všetci hovoria tak sebavedome! Len neviem, čo mám robiť!

Otázka znie, ako by ste ma ovládali? a prečo?
Iba váš názor je na mne, aby som sa rozhodol.
Vopred veľmi pekne ďakujem. Čas beží.
Pokúsim sa pripojiť snímku.

Laserové odstránenie medzistavcových prietrží

Podľa štatistík asi 70% ľudí, ktorí dosiahli dospelosť, trpí chorobami chrbtice a vznikajúcou kýlou. Je to kvôli neaktívnemu životnému štýlu a nedostatku výživy stavcových tkanív. Kýla je jednou z najzávažnejších chorôb, je sprevádzaná neznesiteľnou bolestivosťou a môže viesť k paralýze. Moderná medicína však ponúka riešenie tohto problému - laserové odstránenie.

Čo je to laserová terapia??

V modernej medicíne sa svetelné žiarenie stalo obzvlášť rozšíreným. Vplyv na tkanivo nastáva rôznymi spôsobmi v dôsledku intenzity a veľkosti svetelného lúča. Generované impulzy majú stimulačný účinok na krvný obeh a regeneračné funkcie, a ak je dodávané silné žiarenie, potom úplne eliminuje postihnuté ložiská. Takto funguje odstraňovanie prietrže laserovej miechy.

Svetelný tok ľahko prechádza tkanivom a nepoškodzuje pokožku. Na miesto, kde nie sú nervové zakončenie, sa vkladá špeciálna ihla, cez ktorú vstupuje lúč svetla. Takýto postup sa vykonáva v lokálnej anestézii a pacient môže vidieť celý postup na obrazovke. Laserové ošetrenie spinálnej prietrže je obzvlášť účinné v počiatočných štádiách ochorenia.

Prínos a ujma

Pred konvenčným chirurgickým zákrokom má liečba laserovou prietržou mnoho výhod. Medzi hlavné výhody patrí skutočnosť, že:

  • tkanivá v okolí nie sú v čase zákroku poškodené,
  • postup je veľmi rýchly,
  • takéto odstránenie nepoškodí pacienta,
  • po operácii je človek rýchlo rehabilitovaný,
  • jazvy a jazvy nezostávajú na pokožke.

Táto operácia má značné nevýhody. Medzi nevýhody patrí okrem vysokých nákladov aj nestála účinnosť. Operácia bude prospešná iba vtedy, ak sa pacient aplikoval včas a metóda bola implementovaná v ranom štádiu vývoja. V pokročilom štádiu, aj po odstránení medzistavcovej prietrže, sa môže choroba čoskoro objaviť.

Takáto operácia sa nevykonáva, ak je pacient starší ako 50 rokov, pretože v tomto veku sa už telo nemôže samo zotaviť a je to nevyhnutný predpoklad na odstránenie..

Ako je laserové ošetrenie?

Táto technika sa príliš neskúmala. V neurochirurgii sa však aktívne používa na celom svete. Do ihly sa cez miesto vpichu zasunie malý kábel s kamerou, ktorý následne prenesie signál na špeciálny endoskop určený na chirurgický zákrok..

Ďalej sa medziobratlová platnička ožaruje a zahreje sa na teplotu 70 stupňov Celzia. Ale ani pri takom zahrievaní nie sú lokalizované tkanivá narušené. Proces odparovania začína v štruktúre buničitého jadra, v dôsledku čoho sa prietrž sťahuje a stráca svoju veľkosť..

Výsledkom je, že tlak, ktorý kýla pôsobí na nervový systém, sa výrazne znižuje. Laserové ošetrenie medzistavcovej prietrže môže nielen čiastočne, ale aj úplne eliminovať všetky negatívne následky a zmenšiť veľkosť patológie..

Tento postup sa toleruje veľmi dobre v každom veku a súčasne neexistujú takmer žiadne negatívne dôsledky odstránenia medzistavcovej prietrže..

V čase zákroku začínajú mladé chondrocyty postupný proces výmeny poškodeného tkaniva. Existujú prípady, keď sa takáto technika vykonáva súčasne s chirurgickou excíziou prietrže. Pridáva sa, pretože laser podporuje rýchlu opravu tkaniva a niektorí veria, že takýto prídavok pomôže zabrániť opätovnému vytvoreniu patológie..

Rysy laserovej terapie medzistavcových prietrží

Spravidla sa postup vykonáva v kurzoch, v závislosti od zložitosti, sa môže vykonať 5 až 10 postupov. Po dvoch dňoch môže pacient cítiť prvú úľavu. Niekedy sa však vyskytne závažné zhoršenie, čo naznačuje, že ochranné mechanizmy tela vstúpili do práce a liečba prebieha správne..

Okrem toho má laserová metóda tiež ďalšie vlastnosti. Napríklad trvanie jedného postupu netrvá dlhšie ako 25 minút. Laserové odstránenie prietrže chrbtice ovplyvňuje aj imunitný systém a ďalšie ochranné vrstvy.

Po mnohých mesiacoch liečby sa pacient cíti pozitívne. Takýto postup je síce malý, ale existuje niekoľko kontraindikácií.

Kontraindikácie postupu

Laserové odstránenie medzistavcovej prietrže nemá takmer žiadne kontraindikácie, ale nie každý ju môže použiť. Nedá sa to vykonať, ak:

  • vek pacienta je viac ako 50 rokov,
  • pulpózne jadro sa stalo osifikovaným,
  • došlo k silnému narušeniu integrity vláknitého prstenca, to znamená, že jadro začalo čiastočne prúdiť do miechového kanála,
  • ak sa vyskytuje zápalový proces v mieche,
  • pacient má príznaky naznačujúce lézie miechy.

Napriek veľkému počtu pozitívnych hodnotení je pred odstránením prietrže laserom potrebné vykonať kompletné vyšetrenie a po operácii dodržať všetky požiadavky, aby sa dosiahol najlepší výsledok.

Recenzie laserovej terapie

Nie každý vie, že s medzistavcovou prietržou je možné zaobchádzať týmto spôsobom, pretože postup je stále celkom nový. Napriek tomu má tento postup už veľa kontrol, z ktorých väčšina je pozitívna.

Ľudia, ktorí vyskúšali laserové ošetrenie sami, tvrdia, že po zákroku sa cítili uspokojivo, veľmi rýchlo sa zotavili a vrátili sa k svojmu predchádzajúcemu životnému štýlu..

Existujú však prípady, keď postup nebol účinný, napríklad keď sa vykonal s pokročilou chorobou. Okrem toho k návratu patológie došlo u ľudí, ktorí nedodržiavali všetky pravidlá a odporúčania v rehabilitačnej fáze rehabilitácie a nezmenili svoj životný štýl..

Tu je niekoľko recenzií pacientov, ktorí sa pokúsili odstrániť laserovú prietrž:

Alexey, 32 rokov

Keď začala silná bolesť chrbta, nezradil to a nekonzultoval sa s lekárom. Ale po dvoch rokoch sa bolesť začala stupňovať a bolo pre mňa ťažké sa hýbať. Lekár vykonal vyšetrenie a predpísal odstránenie hernie laserom. Súhlasím s tým, že som mal odstránené dve kýly a urobil som iba dve vpichy v oblasti obličiek.

Po zákroku išiel domov. Bolesť bola silná a začali sa uvoľňovať až nasledujúci deň. O niekoľko dní neskôr som išiel na rehabilitačné kurzy, ale nedali výsledok. O šesť mesiacov neskôr sa opäť objavila prietrž a odporučila odstrániť rovnakú metódu. Dozvedel som sa o tom podrobnejšie, súhlasil som.

Operácia bola uskutočnená v celkovej anestézii, po ktorej boli hospitalizované dva týždne a niekoľko mesiacov po zotavení. Bolesť prešla, výsledok je jednoducho vynikajúci. Teraz sledujem stravu a chodím na šport, aby sa bolesť nevrátila.

Anna, 44 rokov

Po diagnóze „medzistavcovej prietrže“ mi bola predpísaná konzervatívna terapia, ale nepomohlo mi to. Potom ponúkli laserové odstránenie prietrže. Po operácii som strávil deň v nemocnici, potom asi mesiac som nosil korzet. Výsledkom je, že zdravie je úplne udržiavané, ale nemôžete ochladiť chrbát a zdvíhať závažia. Bolesť prešla a už viac ako rok si na to nepamätám.

Ekaterina

Zistilo sa, že jeho otec (má 57 rokov) má 3 hernie, navrhli odstránenie laserom. Všetky tri patológie boli odstránené za hodinu. Potom sa jeho stav zlepšil a pre úplné uzdravenie musel prehodnotiť svoju výživu, začal chodiť na masáže a športovať. Už niekoľko rokov sa otec nesťažoval na bolesti chrbta a vedie zdravý životný štýl.

Laserové ošetrenie medzistavcových prietrží

Odhaduje sa, že 70% ľudí v dospelosti trpí chorobou medzistavcových platničiek. Je to kvôli sedavému životnému štýlu a nedostatočnej výžive chrupavky. Najbežnejším a najťažšie liečiteľným ochorením je hernia disku. Spôsobuje silnú bolesť a môže viesť k ochrnutiu..

Kýla je vytvorená, pretože vláknitý prstenec disku je zoslabený a zničený. V dôsledku toho pulpózne jadro vyčnieva smerom von, tlačí na nervové zakončenie a zužuje cievy. V mnohých prípadoch je nemožné vyliečiť kýlu bez chirurgického zákroku. Predtým sa pacientom sloboda pohybu vrátila iba týmto spôsobom. Nedávno sa však používa laserové odstránenie miechy. Tento spôsob liečby choroby je účinnejší a bezpečnejší ako chirurgický zákrok..

Čo je to laserová terapia?

Svetelné žiarenie sa v medicíne bežne používa. V závislosti na svojej intenzite a vlnovej dĺžke má na tkanivo iný vplyv. Malé impulzy stimulujú krvný obeh a regeneračné procesy a intenzívnejšie žiarenie ničí patologické ložiská. Laserová liečba spinálnej prietrže je založená na tomto..

Mäkké tkanivá umožňujú priechod svetla, takže tento proces prebieha bez narušenia pokožky. Cez malú dierku na mieste, kde nie sú nervové zakončenie, sa ihla vkladá pomocou špeciálneho svetelného sprievodcu. Celý zákrok sa uskutočňuje v lokálnej anestézii a pacient môže na obrazovke sledovať jeho priebeh. Liečba hernie laserom je obzvlášť účinná v počiatočnej fáze ochorenia. Pod vplyvom žiarenia sa regenerácia tkanív zrýchľuje..

Laserové odstránenie medzistavcovej prietrže nastáva, keď sa intenzita svetla zvyšuje. Druh expozície vyberie lekár v závislosti od veľkosti prietrže, jeho účinku na miechu a nervové korene. Po vyšetrení pacienta je predpísané vyparenie laserom alebo rekonštrukcia disku.

Laserové odparovanie

Toto je menej traumatická metóda na odstránenie medzistavcovej prietrže. Pri laserovom odparovaní sa tkanivo buničitého jadra vyparuje, jeho veľkosť sa zmenšuje a prestáva vyčnievať cez vláknitý kruh. Svetelné žiarenie smeruje cez ihlu do jadra a jej intenzita je regulovaná tak, aby sa kvapalina začala odparovať. Táto metóda sa tiež nazýva dekódovanie, pretože k účinku dochádza iba na jadro, ktoré sa zmenšuje.

Celý priebeh procedúry je riadený a dávkuje sa laserové žiarenie. Preto také odstránenie prietrže nespôsobuje komplikácie a neovplyvňuje okolité tkanivo. U pacienta dochádza k úľave za 2-3 dni po zákroku. Po správnej rehabilitácii sa poškodený disk po šiestich mesiacoch úplne obnoví.

Laserová rekonštrukcia

Liečba kýly chrbtice sa môže uskutočňovať v regeneračnom režime. V tomto prípade je intenzita svetelného žiarenia nižšia. Tkanivá sa zahrievajú a v nich sa začína proces regenerácie. Tento postup sa nazýva laserová rekonštrukcia. Expozícia sa vykonáva niekoľko dní, počas ktorých sa zlepšuje krvný obeh a stimulujú sa procesy obnovy chrupavkových tkanív..

Regenerácia potom nejaký čas pokračuje. Chrupavkové tkanivo rastie a vypĺňa poškodené oblasti disku. Najúčinnejšia laserová rekonštrukcia po úrazoch miechy. Deje sa tak, aby sa zabránilo vyčnievaniu jadra. Okrem toho sa predpisuje spolu s chirurgickým odstránením veľkej prietrže. Po operácii laserové žiarenie stimuluje regeneračné procesy a regenerácia sa urýchľuje..

Indikácie pre laserovú terapiu

Takáto liečba je najúčinnejšia v počiatočnom štádiu choroby, keď kýla dosiahne veľkosť až 6 mm. U pacientov mladších ako 50 rokov je predpísaný postup odstránenia prietrže laserom. V staršom veku to môže byť neúčinné, pretože väčšina ľudí už začína mať v tkanivách degeneratívne procesy. Laserová terapia je indikovaná počas gravidity a laktácie, pretože anestézia sa nemá používať v tomto okamihu. Takáto liečba sa predpisuje aj v prípade, keď konzervatívne metódy odstránenia prietrže nepomohli..

Nasledujúce príznaky môžu naznačovať potrebu liečby laserovou prietržou:

  • časté silné bolesti chrbta;
  • pálenie, brnenie a pocit plazivej "husacej hrbole" v chrbte;
  • porušenie citlivosti;
  • opakujúce sa závraty.

Účinnosť liečby laserom

Takýto postup môže priniesť hmatateľný účinok prvý deň po operácii. Pacient cíti výraznú úľavu. Deje sa tak preto, že laserový lúč má na tkanivo nasledujúci účinok:

  • zrýchľuje sa krvný obeh a metabolické procesy;
  • znižuje sa opuch a prechádza zápal;
  • bolesť zmizne v dôsledku poklesu buničitého jadra, ktoré tlačilo na nervové korene;
  • rastie nové tkanivo chrupavky.

Laserové žiarenie má okrem terapeutického tiež preventívny účinok. Po zákroku sa medzistavcové platničky stávajú stabilnejšie a nemôžu sa pohybovať.

Príprava na postup

Laserová terapia sa predpisuje pacientovi po vyšetrení neurochirurgom a po vyšetrení. Pre správny postup je veľmi dôležité mať k dispozícii údaje o presnom umiestnení prietrže, jeho veľkosti. Preto musia byť priradené nasledujúce diagnostické metódy:

  • CT sken;
  • rádiografiu
  • EKG srdca;
  • krvné a močové testy.

Pred výberom optimálnej možnosti anestézie je okrem toho povinná konzultácia s terapeutom a anestéziológom. Pred laserovým pôsobením nejedzte ani nepite najmenej 10 hodín.

Vlastnosti takejto liečby prietrže

Takáto terapia sa zvyčajne predpisuje v priebehu 5 až 10 procedúr. Oslobodenie nastane do 2 až 3 dní. V niektorých prípadoch však môže dôjsť k zhoršeniu situácie. To znamená, že ochranné mechanizmy sa aktivovali a proces spracovania pokračuje správne. Okrem toho existuje niekoľko ďalších funkcií laserovej terapie prietrže:

  • každý postup trvá od 5 do 25 minút;
  • po vystavení laserom sa posilní miestna imunita a aktivujú sa obranné mechanizmy tela;
  • pozitívny účinok pretrváva niekoľko mesiacov po liečebnom cykle;
  • postup nemá takmer žiadne kontraindikácie.

Výhody laserovej terapie

Tento spôsob liečby prietrže sa objavil nedávno, ale získal popularitu. V porovnaní s chirurgickým zákrokom alebo konzervatívnou liečbou má skutočne veľa výhod:

  • účinok postupu sa prejavuje takmer okamžite;
  • laserová expozícia trvá 10-20 minút;
  • hospitalizácia po zákroku trvá iba 1-3 dni;
  • nie je žiadne krvácanie, takže nehrozí riziko infekcie;
  • postup je dobre tolerovaný v každom veku;
  • nestabilita stavcov sa nevyskytuje;
  • všetky tkanivá zostávajú neporušené, takže jazvy sa po zákroku netvoria;
  • takéto ošetrenie sa môže vykonať na ktorejkoľvek časti chrbtice;
  • laserová expozícia nepoškodzuje okolité tkanivá a vnútorné orgány;
  • výkon pacienta sa obnovuje rýchlejšie ako pri chirurgických zákrokoch.

Nevýhody postupu

Laserová terapia nie je radikálna liečba prietrže. Výčnelok buničitého jadra sa znižuje, ale mierne. Preto je v budúcnosti možné znovu vytvoriť prietrž. Nevýhodou takejto liečby je navyše to, že sa uskutočňuje v lokálnej anestézii. Preto sa u pacienta môže vyskytnúť nepríjemný pocit. Nevýhody laserovej terapie zahŕňajú vysoké náklady. Keď sa mnohí dozvedeli, koľko tento postup stojí, odmietajú ho. Nie každý nájde 50 - 80 tisíc liečených.

Liečba laserovej hernie je neúčinná u pacientov starších ako 50 rokov. Dôležitou podmienkou postupu je skutočne spustenie prirodzených regeneračných mechanizmov. Okrem toho takáto terapia pomáha, ak je prietrž stále malá, to znamená v počiatočnom štádiu choroby.

Kontraindikácie postupu

Napriek tomu, že liečba laserovou prietržou nespôsobuje vedľajšie účinky a komplikácie, nie všetci pacienti ju predpisujú. Postup je kontraindikovaný v týchto prípadoch:

  • ak je pacient starší ako 50 rokov;
  • ak došlo k osifikácii buničitého jadra;
  • s takým narušením integrity vláknitého prstenca, keď jadro čiastočne vypadne do miechového kanála;
  • v prítomnosti zápalových procesov;
  • ak má pacient príznaky poranenia miechy.

Vymáhanie po vykonaní postupu

Napriek tomu, že tento postup je minimálne invazívny a pacient má povolené vstávať po niekoľkých hodinách, neznamená to, že sa môžete okamžite vrátiť k svojmu normálnemu životnému štýlu. Procesy regenerácie tkanív pokračujú niekoľko mesiacov po laserovej expozícii. Na ich urýchlenie a zvýšenie efektívnosti postupu je potrebné dodržiavať niektoré pravidlá:

  • po laserovej expozícii sa predpisujú protizápalové lieky, napríklad Movalis, Diclofenac alebo Celebrex;
  • niekoľko mesiacov nosiť špeciálny podporný korzet;
  • po zahojení rezu je dôležité vykonať cvičenia odporúčané lekárom;
  • je potrebné vyhnúť sa ostrým pohybom, skokom, krúteniu chrbtice, zdvíhaniu závaží v prvých 2 mesiacoch po odstránení prietrže laserom;
  • je dôležité zmeniť svoje správanie: zbaviť sa zlých návykov, znížiť hmotnosť, viac sa pohybovať.

Čo je potrebné na efektívnejšiu rehabilitáciu

Laserová terapia sa najčastejšie predpisuje ako súčasť komplexnej terapie. Pomáha to rýchlo sa vrátiť k normálu. Obvykle je rehabilitačné obdobie po laserovej terapii 3 až 6 mesiacov. Pre efektívnejšie zotavenie sa odporúča použiť ďalšie metódy liečby: masáž, akupunktúra, UHF, magnetoterapia a cvičenie..

Po odstránení medzistavcovej prietrže laserom sú fyzioterapeutické cvičenia obzvlášť účinné pri regenerácii. Cvičenia vyberá špecialista v závislosti od charakteristík priebehu choroby. Mali by byť zamerané na posilnenie svalového korzetu, ktorý bude chrániť pred progresiou degeneratívnych zmien a výskytom recidívy choroby. Veľmi užitočné sú plávanie, cvičenia na posilnenie brušných svalov a vyrovnanie držania tela..

Recenzie laserovej terapie

Táto metóda liečby je stále nová a nie každý o nej vie. Preskúmania postupu sú však väčšinou pozitívne. Pacienti, ktorí mali herniu odstránenú týmto spôsobom, zaznamenávajú, že operácia bola dobre tolerovaná a doba zotavenia bola krátka. Negatívne preskúmania sa najčastejšie spájajú so skutočnosťou, že postup nebol predpísaný v počiatočnom štádiu choroby, takže sa ukázalo ako neúčinné. Okrem toho dochádza k relapsom u tých, ktorí nezmenia svoj životný štýl a nedodržiavajú všetky pravidlá rehabilitácie.

Laserová liečba miechy sa považuje za veľmi efektívny spôsob, najmä ako súčasť komplexnej terapie. Po dodržaní všetkých odporúčaní lekára sa pacient po chvíli úplne vráti do normálneho života.

Nepohŕňaj!

liečba kĺbov a miechy

Recenzie liečby laserovej miechy

Laserové odstránenie miechy v krátkosti

A môžete povedať približné náklady. Každú hodinu som chodil 10 - 20 minút.

Takže som mal mikrodisektómiu. Do operačnej sály som sa dostal sám. V predoperačnej miestnosti som sa vyzliekol (zostali len nohavičky), nasadili si klobúk a položili ma na operačný stôl. Počas operácie je pacient otočený na bok. Celková anestézia sa podávala kvapkadlom. Keď som si spomenul na príbehy dievčat na oddelení, čakal som na farebných motýľov, ale v očiach mi to začalo stmavnúť. Podarilo sa mi vystrašiť a opýtať sa, či je to normálne. Povedali mi, že teraz zaspím. To je všetko.

Lekár vám odporučí, aby ste nejedli večer pred operáciou a ráno, samozrejme, sami. Okrem toho už večer nemôžete piť vodu.

Laserové odstránenie medzistavcových prietrží - aká je dobrá metóda?

Na odstránenie medzistavcovej prietrže chrbtice som mal tieto indikácie:

"Páni, vyhliadky," pomyslel som si, trápený bolesťou, ktorá ma nepustila na chvíľu na viac ako mesiac, a súhlasil s operáciou.

Sledujte svoju váhu

Foto laserová aplikácia na ošetrenie stavcovej prietrže

Kurz pozostáva z 5-15 procedúr. Laserové terapeutické sedenia sa nevykonávajú viac ako jedenkrát denne. Procedúra trvá 8 - 10 minút.

Niekoľko mesiacov po zákroku sa objavia nové bunky chrupavky, ktoré zosilňujú disk;

Ako prebieha laserové ošetrenie dnes??

Tento postup je dobre znášaný pacientmi, bez ohľadu na vek, odporúča sa ako alternatíva k chirurgickému zákroku.

Pri rozhodovaní, či potrebujete operáciu zameranú na odstránenie prietrže chrbtice pomocou lasera, nájdete najkonfliktnejšie recenzie.

Ubehli takmer 3 týždne a cítil som špičky. Aj keď podľa lekára veľa znecitlivenia prstov vôbec nezmizne. Stále zostalo mierne zakrivenie. Bolesť chrbta ani nohy nemá bolesti. Trávim viac času ležaním. Veľmi skoro sa podrobím rehabilitácii na neurochirurgickom oddelení.

Zobudil som sa na oddelení a vášnivo priznal svoju lásku deťom a manželovi, ktorý sedel vedľa mňa a držal ma za ruku. Bola nadšená, veľa hovorila a bola rada, že nič neubližuje (anestézia konala, ako som už vysvetlil neskôr).

Tu sú snáď všetky prípravy z vašej strany.

V ktorých prípadoch možno použiť ošetrenie prietrže laserom??

Osteocondritis chrbtice

Nenahraditeľná bolesť, ktorá po konzervatívnom ošetrovaní nezmizne (v čase operácie som mala pocit, že mi noha a chrbát neprestali ublížiť 2 mesiace);

Herniatický disk

Dnes som pripravený zdieľať so čitateľmi stránky „Krásne a úspešné“ vedomosti a skúsenosti pacienta, ktorý podstúpil mikrodiscektómiu - toto je lekárske meno, ktoré je jedným z typov intervertebrálnej kýly.

Neustále posilňujte svaly

Je potrebná komplexná terapia?

Liečba miechy si vyžaduje integrovaný prístup. Laserové žiarenie samozrejme môže pacienta nielen uchrániť pred prietržou, ale tiež posilniť poškodené fragmenty disku. Tým sa v budúcnosti zníži pravdepodobnosť takého výčnelku, ale to nevylučuje možnosť recidívy. Preto sa pacientovi odporúča zložitá liečba, aby sa predišlo opakovaným prípadom ochorenia.

Nie, ošetrenie laserom nespôsobuje bolesť. Počas relácie cíti pacient v mieste expozície iba teplo.

Pri tejto technike sa anestézia nepoužíva, takže jej implementácia je možná aj pre tých, ktorým je anestézia kontraindikovaná;

Takéto ochorenie je spôsobené starnutím a niekedy poškodením medzistavcovej platničky. Laserová terapia sa používa pri osteochondróze s cieľom stimulovať rast buniek chrupavky a potom obnoviť tkanivový disk. Proces regenerácie môže trvať až niekoľko mesiacov, počas ktorých bude mladá chrupavka postupne obsadzovať zničené tkanivo.

Telo každého z nás je individuálne, takže rozhodnutie koordinujte s odborníkom.

Taktiež sa naladím na skutočnosť, že odstránenie medzistavcovej prietrže chrbtice nie je konečnou fázou liečby, ale krokom vo veľkom komplexe ďalšej rehabilitácie.

Zhrnúť. Aké sú výhody opravy laserovej prietrže??

  • Potom som chcel spať, ale nebolo mi dovolené. Trvala 2 hodiny a zaspala. Po spánku som si dal vypiť čajovú lyžičku minerálnej vody s citrónom. Potom jej ušpinila pery citrónom a dokonale sa vzdialila od anestézie. Ani chorý. Už som jedol. Ráno im bolo umožnené vstať s korzetom. Vo všeobecnosti sú prvé dojmy po operácii pozitívne. Najviac ma potešilo, že bolesť zmizla a mohol som ležať na chrbte.
  • Aj keď nie! Najmä pre čitateľov sympaty.net: pred operáciou musíte odstrániť lak z nechtov, pretože zariadenia budú pripojené, a lak môže skresliť svedectvo (nikto ma na to varoval!).
  • Kompresia nervových koreňov (videná na MRI);
  • Príspevok „Krásne a úspešné“ už publikoval článok o tom, či je liečba prietrže bez chirurgického zákroku možná. Dnes budeme hovoriť o chirurgickej metóde na liečbu prietrže.
  • Ísť plávať.
  • Laserová terapia prietrže sa zefektívni, ak sa uchyľujete k takým metódam, ako sú:
  • Laserová terapia je indikovaná u 70% pacientov s ochorením chrbtice a kĺbov. Táto technika pomáha v skorých štádiách choroby. V niektorých prípadoch laser nemôže zmierniť stav pacienta - napríklad pri závažných formách artrózy bedrového kĺbu.
  • Riziko relapsu je eliminované;

Laserové ošetrenie v Moskve za cenu 1270 rubľov, recenzie na postupy laserovej terapie kĺbov, chrbtice

Laserové odstránenie medzistavcovej prietrže v mnohých ohľadoch sa stáva náročnou a časovo náročnou úlohou, ktorú môžu odborníci z akéhokoľvek centra laserovej terapie úspešne vyriešiť. Toto ochorenie je omnoho závažnejšie ako osteochondróza. Vyčnievajúca prietrž v jednom z fragmentov zničenej chrbtice môže stlačiť nervové korene a v špeciálnych, nebezpečnejších prípadoch miechu.

Ochorenia pohybového ústrojenstva

Kýla chrbtice je patológia, keď sa vláknitý kruh medzistavcového disku, v ktorého strede sa nachádza buničité jadro, zlomí v dôsledku zvýšeného tlaku vo vnútri disku alebo keď sa prejaví priamy škodlivý účinok. Vláknité jadro začína vyčnievať smerom von - tento stav sa nazýva kýla.

Ochorenia nervového systému

--- Autor - Julia Spiridonova, webová stránka www.sympaty.net - Krásne a úspešné Kopírovanie tohto článku je zakázané!

Ochorenia kĺbov a zápaly

Teraz preskúmam odstránenie medzistavcovej prietrže tých, ktorí ležali vedľa mňa.

Cievna choroba

Pretože som mal nechty na géloch, takmer všetky sestry v oddelení ho odstránili alkoholom a inými improvizovanými pomôckami. Mimochodom, bolo zábavné a aspoň trochu odvádzalo pozornosť od úzkostlivých myšlienok o pripravovanej operácii na odstránenie medzistavcovej prietrže.

Dôsledky zranení

Paréza (dysfunkcia) chodidla;

Kontraindikácie pri laserovej terapii

Spomínam si, ako to všetko začalo, zároveň vás predstavím niektorým symptómom kýly miechy.

Medzistavcová prietrž môže byť tiež vyvolaná nadváhou. Preto už na začiatku liečby, pred vykonaním laserového zákroku, je potrebné zvážiť stravu. Hmotnosť by mala zodpovedať výške a veku. Vďaka jeho normalizácii sa zaťaženie chrbtice zníži a človek sa bude cítiť pohodlnejšie.

Komplexné využitie laserovej terapie

Fyzioterapeut, laserová terapia, 25 rokov skúseností

Často kladené otázky

Koľko procedúr laserovej terapie je súčasťou kurzu?

Vymáhanie po zákroku sa uskutoční nasledujúci deň.

Laserová terapia - bolí to?

Laserová rekonštrukcia môže pomôcť s takýmito problémami a poskytne neporovnateľnú pomoc pri liečbe. Pri pôsobení svetelného žiarenia vymizne prietržová časť chrbtice a poškodený disk sa stáva silnejším, čo znižuje pravdepodobnosť opätovného vysunutia vyliečeného fragmentu, inými slovami, k opakovaniu prietrže nedochádza.

Pomáha laserová terapia vždy?

Ak je výčnelok zanedbateľný, človek si nemusí všimnúť „nové“ pocity, ale keď proces pokračuje ďalej, v zasiahnutej kýle chrbtice sa objaví bolesť, jej pohyblivosť je obmedzená. Ak kýla dosiahne veľkú veľkosť, môže sa objaviť neurologické ochorenie, napríklad paralýza.

Túto metódu môžete nazvať odparovanie, ale nie odparovanie. Ste o tomto spôsobe chyby? Aiwan

Počas operácie som sa zobudil. Nebola žiadna bolesť, ale počul som lekárov hovoriť. Ako som to pochopil, operácia už skončila. Spomínam si, ako som z trubice vytiahol trubicu, bolo to trochu nepríjemné. Zakašlal som. Potom anestéziológ stlačil ruku. Ten večer po operácii začala vstávať. Samotný nemohol močiť, musel dať katéter (nie bolestivé). Na otázku, či je možné porodiť po operácii na odstránenie medzistavcovej prietrže, lekár povedal, že je to možné: po 2 mesiacoch sa vrátim k svojmu predchádzajúcemu životnému štýlu, ale musím čakať najmenej rok s tehotenstvom. Helen, 31 rokov.

Čo je kýla? Tento výraz označuje akúkoľvek stratu vnútorností z dutiny. Jednoducho povedané, medziobratlová hernia je výhřez (vyčnievanie) jadra z disku chrbtice.

Hernia disku od 7 mm (výsledok MRI).

Prví predchodcovia sa objavili v mladosti. Mal som asi 20 rokov, keď som po fyzickej námahe cítil bolesti chrbta. Od tej doby ma bolesti chrbta pravidelne obťažovali, ale boli tolerantné a po odpočinku sa úplne zastavili. Všetko som pripisoval prekládke.

Laserové ošetrenie medzistavcovej prietrže: účinnosť laserovej terapie bola preukázaná

  • Posilnenie chrbtových svalov pomôže udržiavať rovné držanie tela. Okrem toho by sa mali komplexne rozvíjať brušné svaly. Zaťaženie chrbtice sa tak zníži v dôsledku prenosu do týchto svalov. Vývoj medzistavcovej prietrže úzko súvisí s držaním tela. Preto sa dá tomuto ochoreniu zabrániť pravidelným cvičením.

Aký je proces liečby

Špecialisti kliniky Health Workshop v Moskve používajú laserovú terapiu pri liečbe rôznych chorôb.

Laserová terapia okrem toho umožňuje a dokonca odporúča použitie ďalších liečebných metód: oplatí sa navštíviť masážneho terapeuta, fyzioterapiu alebo akupunktúru, chiropraktika a ďalšie postupy, ktoré môžu ovplyvniť vazy a svaly v chrbte. Vyššie uvedené metódy vám ponúkne špecialista akejkoľvek profesionálnej kliniky, pretože sa úspešne používajú pri laserovom odstraňovaní kýly chrbtice.

Všetky mäkké tkanivá v ľudskom tele sú ľahko priepustné smerovým svetelným žiarením. To znamená, že spôsob, ktorým sa vykonáva laserové odstránenie prietrže chrbtice, umožňuje uskutočňovanie terapie bez narušenia kože.

Ospravedlňujeme sa za pravopis, toto slovo je napísané na internete inak. T.O. ak nedochádza k nežiaducim účinkom laserovej VAPORIZÁCIE, tak prečo tráviť toľko času a peňazí na konzervatívnej liečbe, keď ju môžete opraviť za hodinu, samozrejme, vzhľadom na veľkosť prietrže (do 6 mm). Poďakovať! Čaká na vašu odpoveď. A.

Predpokladom je komplexné zaobchádzanie

Než som vstal, musel som nosiť kompresívne pančuchy. Vážne sa vzdialil od anestézie. Išiel som iba s podporou. Je nepohodlné ísť na toaletu, keď stojíte, a tiež vstať z ležiacej polohy - najskôr sa musíte prevrátiť na bruchu, potom sa postaviť na všetky štyri a až potom striedavo spustiť nohy na zem. Frantsevna, 73 rokov.

V súčasnosti sa najčastejšie praktikujú nasledujúce typy medziobratlovej chirurgie prietrže:

  • Súhlasil som s odstránením bedrovej medzistavcovej prietrže.
  • Každý rok sa bolesť dolnej časti chrbta stala intenzívnejšou a objavovala sa častejšie. Obzvlášť silná bola bolesť po treťom narodení. V tom čase som mal už viac ako 30 rokov, moja dcéra 3 mesiace. Jedného rána bola bolesť taká intenzívna, že som nemohol vstúpiť a vstúpiť z postele. Jediným núteným umiestnením tela, v ktorom bola bolesť viac-menej znesiteľná, bolo sedenie. V tom čase som nemal možnosť vyšetriť MRI, aby som zistil presnú diagnózu mojej choroby. Vzal som lieky proti bolesti a absolvoval som reflexomagnetickú relaxáciu chrbtice. Cítil som sa oveľa lepšie, bolesť ustupovala a dokonca som zabudol, ako neznesiteľne ublížiť mojim chrbtom. Po 3 rokoch som sa stretol s inými príznakmi medzistavcovej prietrže.
  • Pokiaľ ide o plávanie, dva až tri mesiace po zákroku, ako je napríklad laserové ošetrenie chrbtice, bude ísť do bazéna skvelým spôsobom, ako nielen posilniť chrbtové svaly, ale tiež ho možné neustále rozvíjať. Zvyčajne sa odporúča plávať najmenej 2-krát týždenne. Priemerná dĺžka vyučovacích hodín je 50 minút. Všeobecne nezáleží na tom, v akom štýle bude človek plávať, ale ak má problémy s krčnou chrbticou, je to najlepšie na chrbte.

Funkcie rehabilitačného obdobia

Ako začať žiť bez bolesti a starostí

  1. Laserová terapia pomáha pri osteochondróze, medzistavcovej prietrži, výčnelkoch medzistavcových platničiek. V dôsledku chorôb pohybového ústrojenstva sa človek rýchlo unaví a môže cítiť necitlivosť v náručí a nohách. V dôsledku postupu prechádza stuhnutosť pohybov, bolesť chrbta, krku, dolnej časti chrbta a hrudníka. Laserové ošetrenie znižuje opuchy a veľkosť prietrže chrbtice.
  2. Postup laserovej rekonštrukcie má však účinok iba v súvislosti s hlavnou príčinou choroby - zaisťuje poškodenie medzistavcových platničiek. Tí, ktorí dávajú prednosť odstráneniu miechy pri laserovej asistencii, sa zhodujú na jednej veci - komplexná terapia vás vedie k najrýchlejšiemu a najpohodlnejšiemu návratu do normálneho života.
  3. Lúč laserových lúčov ovplyvňuje zasiahnutú oblasť, teplota sa zvyšuje v bode a „odparuje“ poškodenú oblasť disku. Pre každú z nich sa zvolí špeciálna úprava s určitým typom dýzy, ktorá zabezpečí dosiahnutie najúčinnejšieho postupu.
  4. Každý chirurg, ktorý rešpektuje seba samých, povie, že v prípade, že je možné upustiť od chirurgického zákroku, je lepšie vykonávať konzervatívnu liečbu. Ale existuje toľko prípadov, keď je chirurgická liečba metódou výberu, liečitelia liečia sľub, že pacienta vyliečia bez chirurgického zákroku. Peňaženky liečiteľov sú tučné, ale operácia sa musí ešte vykonať. A.

Ihneď po operácii bolesť úplne zmizla. Narovnala sa a začala hladko chodiť. Nikde neubližovali. Teraz (od operácie uplynul mesiac) niekedy strieľa do zadku. Veľmi sa obávam problému intímneho života. Povedali, že môžete o mesiac a pol opatrne. Anya, 31 rokov

Ďalší životný štýl

Táto choroba sa prejavuje v každom veku. Zdroje naznačujú, že „hernia“ je približne 30 - 55 rokov. Po 25 rokoch chrbtica „starne“ a bez prevencie sa zvyšuje riziko ochorenia.

  • Bolesť v dolnej časti chrbta sa začala objavovať veľmi často - po akejkoľvek fyzickej námahe. Zdvihla svoju dcéru v náručí - bolí jej chrbát, cvičila sa s fitness - strieľa do spodnej časti chrbta, dlho sedela pri počítači - ťažko sa môžem dostať preč.
  • Okrem toho pri kýle chrbtice musíte prestať fajčiť. Faktom je, že v dôsledku tohto zlozvyku sú cievy veľmi úzke, a teda bránia medzistavcovým kotúčom získať všetky potrebné komponenty. To isté platí pre alkohol. Kýla následne zabráni aj mierna konzumácia alkoholu a odvykanie od fajčenia.
  • Ktorýkoľvek z týchto postupov bude mať priaznivý vplyv na svaly chrbta, výrazne ich posilní. Okrem toho môže takáto liečba pokračovať tak na tej istej klinike, kde sa uskutočňovala laserová operácia, ako aj na iných zdravotníckych zariadeniach. Úloha komplexného zaobchádzania pozostáva z dvoch dôležitých fáz, ktoré sú vzájomne prepojené. Odstránenie hernie laserom, tiež nazývané laserové odparovanie herniovaných diskov, je len hlavnou príčinou. Ďalšou prevenciou tohto problému je následné zotavenie pomocou komplexu.

Vyplňte žiadosť na webe

Laserová terapia je účinná pri radiikulitíde, neuritíde, neuralgii a tikách. V dôsledku ochorení nervového systému sa bolesti hlavy, závraty, nevoľnosť, hučanie v ušiach, mdloby a pamäť zhoršujú. Pacient sa cíti slabý v pažiach a nohách, môže mať problémy so spánkom.

Po tom, čo pacient podstúpil laserové odstránenie vertebrálnej prietrže, môžu byť obzvlášť užitočné fyzioterapeutické cvičenia. To vám umožní vytvoriť posilnený svalový rámec na chrbte, ktorý eliminuje opakovanie a progresiu degeneratívnych zmien, ochráni to ostatné časti chrbtice.

Okrem toho vystavenie teplote stimuluje regeneráciu a obnovu chrupavky. V čase operácie je pacient pri vedomí - to umožňuje sledovať priebeh postupu na monitore.

Kto povedal, že je ťažké vyliečiť kýlu?

  • Fedya povedal: ↑ Ospravedlňujem sa za pravopis, toto slovo je napísané inak na internete. T.O. ak nedochádza k nežiaducim účinkom laserovej VAPORIZÁCIE, tak prečo tráviť toľko času a peňazí na konzervatívnej liečbe, keď ju môžete opraviť za hodinu, samozrejme, vzhľadom na veľkosť prietrže (do 6 mm). Poďakovať! Čaká sa na vašu odpoveď. Kliknutím rozbalte položku. Chirurgia má účinnosť a vedľajšie účinky. Účinnosť tohto typu chirurgického zákroku s prietržom disku do 6 mm a bez prerušenia vláknitého prstenca je 60 - 70% (neposkytujem odkaz, toto fórum je možné, kolegovia obrázok opravia). Vedľajšie účinky sú samozrejme možné až do smrti. Iba s týmto typom je menej. A.
  • Moja noha sa po operácii neublížila. Lekári tvrdia, že to bolo v rámci normálnych limitov - koreň bol dlho zovretý a opuchol. Po operácii môžete spať na chrbte, na bruchu a na bokoch. Vystrašili ma, že bude treba len ležať na bruchu. Po operácii nemôžete sedieť mesiac a pol a korzet musíte nosiť rovnako. Samozrejme, obmedzená fyzická aktivita. Pracovná neschopnosť ešte 60 dní. Sveta, 35 rokov.
  • Microdisectomy;
  • A po 55 rokoch sú medzistavcové platničky menej pohyblivé, takže sa znižuje riziko prietrže.
  • V priebehu času sa bolesť začala šíriť na nohu. Vieš, ten pocit, keď strieľa do chrbta a dáva do nohy. Bolesť bola tolerovateľná, ale veľmi častá.

Trápi vás nepohodlie v mieste vyčnievania prietrže...

Ako pri každej inej operácii, aj po zákroku, ako je laserová liečba kýly chrbtice, musí pacient podstúpiť rehabilitačný kurz. V takom prípade môže obdobie obnovy trvať približne mesiac. V súčasnosti sa musí dodržať niekoľko požiadaviek:

Ako sa odstráni medzistavcová prietrž??

Alebo nám zavolajte na +7 (812) 309-82-09

Laserová terapia kĺbov sa používa na infekčnú, traumatickú alebo reumatoidnú artritídu, myozitídu, dnu, artrózu kolenného kĺbu, koxartrózu, ostrohu päty. Ochorenia kĺbov spôsobujú bolesť, opuch, sčervenanie a horúčku v kĺbe. Laserová terapia artrózy zmierňuje zápaly a zlepšuje výživu chrupavky. Laserové ošetrenie ostrohy na päte znižuje bolesť na päte a urýchľuje zotavenie.

Takže moderné ošetrenie chrbtice predstavuje bezpochyby istý komplex. Iba týmto spôsobom môže byť choroba porazená.

príznaky

Laserové odparovanie medzistavcovej prietrže je laserové ožarovanie medzistavcových platničiek, pri ktorom nedochádza k deštrukcii - naopak, obnovuje sa stimulácia rastu chrupavkových buniek a obnovuje sa v tkanivách medzistavcových platničiek.

Dobrý deň Povedzte mi, ako dlho trvá rehabilitačné obdobie po laserovom odparovaní? Ako dlho by mal potom pacient zostať na klinike? A nebude pre pacienta škodlivé po tomto období okamžite ho dopraviť autom alebo vlakom do iného mesta? Diagnóza: tri kýly medzistavcových platničiek 0,4, 0,5 a 0,6 mm v driekovej chrbtici, v oblasti 4 - 5 stavcov. Pacientom je 34 rokov. Použitá elektroforéza Karipazim, nepomohla Ďakujem vopred za odpoveď!

  • Rehabilitácia po odstránení medzistavcovej prietrže v každej z nich je iná. Nezabudnite predpísať lieky.
  • Preklady z gréčtiny znamenajú „ekzómie“ „odstránenie, excízia alebo excízia“. Obe slová (diskektómia a mikrodiscektómia) obsahujú slovo „disk“ - operácia je spojená s diskom chrbtice.
  • Prvá vec, ktorú som si všimol, keď som bol v neurochirurgii, bol vek tých, ktorí boli po operácii na odstránenie herniovaného disku na oddelení: mali sme mladé dievča 18 rokov a dôchodcu 73 rokov, mladé ženy 30-32 rokov, niektoré z nich ešte nenarodili.
  • Potom sa objavil pocit obmedzeného dolného chrbta. Zaujal som pohodlnú pozíciu, v ktorej som sa mohol pohybovať. Zvonku to bolo veľmi zreteľné: škriabaný a šikmý chrbát. Mimochodom, stále viac „zastrelila“ a bolela ľavá noha. Zachránili ju tabletky, ktoré dočasne zmiernili bolesť.
  • A cítite bolesť aj pri chôdzi...
  • Počas prvých dvoch týždňov by mal pacient užívať rôzne nesteroidné lieky, ktoré majú protizápalový účinok. Môže to byť liek Movalis alebo Celebrex, ako aj niekoľko ďalších liekov predpísaných lekárom.

Ďalší životný štýl

Ako sa liečilo pred operáciou?

Laser pomáha pri liečbe cerebrovaskulárnej vaskulárnej insuficiencie, bolesti hlavy a discirkulačnej encefalopatie. Medzi príznaky vaskulárneho ochorenia patrí hučanie v ušiach a závraty, zhoršenie pamäti, únava, podráždenosť a rozptýlenie. Tento postup aktivuje prísun krvi do mozgu.

Pravdepodobne každý dokonale chápe, že normálne fungovanie chrbtice má zvláštny vplyv na zdravie celého organizmu ako celku. Komplexná terapia sa dá nazvať konzervatívna a punkcia menej traumatická. Lekár aj pacient majú právo zvoliť si liečebné metódy. Priebeh tradičnej konzervatívnej terapie pri hernii diskov by preto nemal prekročiť tri týždne a laserová liečba medzistavcovej prietrže v kombinácii s bolesťou chrbta alebo krku by nemala prekročiť pol roka.

Obnova bude vyžadovať operácie v priebehu niekoľkých mesiacov, počas ktorých mladá hyalínová chrupavka začne postupne nahrádzať poškodené tkanivá. Laserové odstránenie prietrže chrbtice ovplyvňuje poškodený disk ihlou, čo umožňuje, aby sa postup LRD vykonával menej traumaticky.

Pauline, ahoj! Bolo by veľmi dobré, keby ste otvorili samostatnú tému, povedali nám všetko podrobne, kedy, ako, čo sa stalo vášmu manželovi. Opäť, kde, ako a kedy to bolí. Zverejnili by opis MRI a samotných obrázkov. Že došlo k podstatnému rozhovoru o podstate problému. A.

Niektorí okamžite začnú chodiť hladko, ale cítia slabosť v nohách a rýchlo sa unavia. Osobne som sa nemohol okamžite narovnať, necítil som veľký prst. Bol som veľmi kríva (padol na nohu), bolo ťažké chodiť. Okrem toho noha ľavého chodidla nefungovala (paréza chodidla).

  • Ak sa uskutoční disektomómia, uskutoční sa úplné odstránenie disku s prietržom.
  • Zhrešil som, pretože moja kýla sa objavila po narodení. Ako sa neskôr ukázalo, pôrod bol iba impulzom na zintenzívnenie príznakov a nie príčinou. Moje telo bolo náchylné na túto chorobu.
  • Potom tu bola jazda na bicykli, po ktorej som sa nemohol normálne pohybovať. Nejako som sa dostal domov, opieral sa o bicykel, ľahol som si a nemohol som vstať.
  • Je dokonca škoda, že sa vyhnete fyzickému sťahovaniu...

Po celý mesiac je potrebné úplne opustiť procedúry, ako je masáž alebo vystavenie sa chrbtici, ktorá je podrobená chirurgickému zákroku elektrinou. V takom prípade môžete vykonať magnetoterapiu.

Pobyt v neurochirurgii

Choroby chrbtice sú veľmi často také komplikované, že vyžadujú chirurgický alebo iný zásah. Napríklad sa to týka kýly. V počiatočných fázach sa ho môžete zbaviť masážou alebo inými nechirurgickými metódami. V neskorších fázach však vzniká potreba zložitejších postupov. Laserové ošetrenie medzistavcových prietrží je zvlášť účinné.

Centrá laserovej terapie pomáhajú liečiť účinky zlomenín, dislokácií, poškodenia väzov, šliach a mäkkých tkanív. Laser podporuje regeneráciu kostného tkaniva, urýchľuje vstrebávanie hematómov a opuchov, hojenie rán a má protizápalové účinky.

A ak sa tak stalo, že tradičné metódy nemali požadovaný účinok, stojí za zváženie použitie moderných aktívnych zásahov. Koniec koncov, každý vie, že zdravá chrbtica poskytuje aktívny a plný život.

Ihla sa vloží do medzistavcových platničiek pomocou lokálnej anestézie v oblasti, kde nervové štruktúry úplne chýbajú. Dnes je možné ožarovať disky nielen krčnej a hrudnej chrbtice, ale aj bedrovej oblasti.

Vďaka, dobre, urobím samostatnú tému. Iba toto nie je môj manžel, ale manžel môjho blízkeho priateľa, ktorý žije v Tveri. Dostanem všetky informácie, napíšem! A.

Pred operáciou

  • Môj ošetrujúci neurochirurg povedal, že to vyžaduje čas a všetky tieto sú normálne zvyškové účinky.
  • Mikrodiscektómia spočíva v odstránení prietrže s malou časťou disku, ktorú zničila. Mikrodisektómia sa vykonáva pomocou zväčšovacích zariadení a špeciálnych nástrojov pomocou malého pozdĺžneho alebo priečneho rezu na chrbte.
  • Mikrodiscektómia bola vykonaná pre každého - tento typ operácie sa často nazýva „zlatý štandard“ na odstránenie herniovaného disku.
  • Bolesť dolnej časti chrbta, pocit „bavlnených nôh“, úplná necitlivosť ľavej nohy, brnenie, časté bolesti chrbta a neschopnosť normálne chodiť sú zrejmé príznaky medzistavcovej prietrže chrbtice
  • Okrem toho odporúčané lieky z nejakého dôvodu nie sú vo vašom prípade účinné...

Pacientovi je zakázané aktívne sa zapájať do fyzických cvičení počas prvého mesiaca po vyparení prietrže, napríklad ísť do bazéna alebo do telocvične. Po zotavení sa odporúča vykonávať gymnastiku - toto bude druhá fáza, ktorá stanoví účinok operácie. Medzitým môže človek chodiť, viesť motorové vozidlo, zapájať sa do rôznych povolaní v okolí domu, ale zároveň ho príliš nezaťažovať. Preto je lepšie odložiť záhradkárstvo alebo presun nábytku na neskôr.

Mnohí skôr, ako sa skontaktujú s lekármi, hľadajú akékoľvek informácie o tomto postupe v sieti alebo sa opýtajú priateľov a nachádzajú väčšinou pozitívne recenzie. Laserové ošetrenie je nasledujúce. Ihla s laserovým svetlovodom sa vloží do disku cez malý otvor. Pretože mäkké tkanivá pre smerové žiarenie sú dokonale priepustné, lekári majú možnosť vykonávať laserové ošetrenie takmer bez prerušenia implantátu. Keď teplota stúpa, poškodené časti disku sa jednoducho odparia a v každom jednotlivom prípade sa používa jeho vlastná technika.

Kontraindikácie pri laserovej terapii sú leukémia, krvácanie a zlé zrážanie krvi, akútne infekčné choroby, nádory. Procedúru nie je možné vykonať pri cukrovke, ochorenia štítnej žľazy, obličkovej a pečeňovej nedostatočnosti.

Odstránenie medzistavcovej prietrže: ako sa vykonáva operácia?

Procedúra trvá iba desať minút;

Perkutánna laserová rekonštrukcia medzistavcového disku sa považuje za málo známu novú techniku. V poslednej dobe sa úspešne používa a vďaka svojej vysokej účinnosti sa široko používa v neurochirurgii po celom svete. Laserový kábel s kamerou prenášajúci signál do mikrochirurgického endoskopu sa vedie ihlou na miesto expozície.

  • Vysvetlite, kde si môžete vytvoriť svoju vlastnú tému, aby som nebol zakázaný? Pravidlá hovoria: „K rovnakému problému by ste nemali vytvárať niekoľko tém.“ Bojím sa (
  • Na rozvinutie chodidla som vykonal nasledujúce cvičenia:

Mikrodisektómia sa vykonáva častejšie a dnes sa považuje za naj šetrnejší a najúčinnejší druh operácie.

Pred operáciou sa vykonajú niektoré testy (krv a moč). Je to veľmi dôležité! Osobne bol dátum operácie posunutý na mňa, pretože sa zvýšili pečeňové testy, na inú ženu - kvôli vysokej hladine cukru v krvi. Až potom, čo sa testy vrátili k normálu, sme pracovali ďalej. Preto sú potrebné testy!

Moje hrdinské vykorisťovanie bolesťou z práce sa samozrejme skončilo a ja som skončil v neurológii pod kvapkadlami, s ktorými sa lekári snažili zmierniť bolesť.

A teraz ste pripravení využiť každú príležitosť...

Mnoho lekárov odporúča nosiť korzet po zákroku, ktorý zníži zaťaženie operovanej oblasti chrbtice. Je pravda, že takýto korzet môže byť zbytočne po operácii na odstránenie prietrže krčnej chrbtice.

Počas operácie sa pacient pri určitej teplote nielen zbaví prietrže, ale aj regenerácie poškodených tkanív chrupavky. Pacient je v súčasnosti pri vedomí a môže sledovať proces, ktorého obraz sa zobrazuje na monitore. Samotný postup netrvá veľmi dlho - v zriedkavých prípadoch 10 minút - o niečo dlhšie. V tomto prípade môže laser ovplyvniť úplne všetky časti chrbtice.

Odstránenie medzistavcovej prietrže: recenzie

Medzi ďalšie kontraindikácie laserovej liečby patrí kardiovaskulárne ochorenie, akútna cerebrovaskulárna príhoda, tuberkulóza a duševné choroby. Lekári neodporúčajú používanie laserovej terapie počas tehotenstva a pri vysokej teplote.

Laserová terapia je k dispozícii pre všetky disky chrbtice;

Ak dôjde k ožiareniu, medzistavcové platničky sa zahrievajú v rôznych bodoch na sedemdesiat stupňov Celzia, ale nedochádza k žiadnemu poškodeniu. V procese odparovania poškodenej štruktúry buničitého jadra sa postupne zmenšuje.

Dobrý deň Prejdite na sekciu, ktorú potrebujete. Vľavo nad zoznamom tém je modrý obdĺžnik s nápisom

Vzala široký pás a keď si ľahla, pritiahla nohu k sebe;

  • Taktiež sa praktizuje zlyhanie prietrže laserom.
  • Deň pred operáciou sa antibiotické testy vykonávajú večer (škrabance na chrbte rúk, na ktoré sa liek kvapká, vôbec neubližujú);
  • Aké ošetrenie mi nebolo predpísané: intramuskulárne a intravenózne injekcie, kvapkadlá, blokády, UHF, masáž chodidiel - ale bolesť trvala 3 týždne!
  • Existuje efektívny liek na prietrž. Kliknite na odkaz a zistite, ako Galina Savina vyliečila kýlu...

Prvý mesiac po operácii

Ak sa tieto odporúčania nebudú dodržiavať, účinok liečby prietrže laserom sa výrazne zníži. Nakoniec môžeme hovoriť o výsledkoch postupu 2 mesiace po operácii. Mnohí cítia úľavu hneď. Tlak v operovanej chrbtici však bude pokračovať ďalšie dva mesiace, ako aj zjazvenie vláknitého prstenca.

Laserová liečba spinálnej prietrže je veľmi účinná pri liečbe pacientov s patologickými formáciami do veľkosti 6 mm. Hospitalizácia po operácii trvá iba 3 dni a po zákroku nezostávajú žiadne jazvy - ani na koži, ani v nervových štruktúrach. Možnosť nestability v segmente motora je nula.

Lekári liečebného centra Health Workshop predpisujú laserovú terapiu v kombinácii s inými postupmi, aby sa urýchlilo zotavenie pacienta:

Použitie žiarenia cez pokožku úplne eliminuje trauma, nezostávajú žiadne jazvy;

  • V dôsledku toho sa tlak, ktorý jadro vyvíja na nervové korene, výrazne znižuje. Takéto ošetrenie kýly chrbtice laserom čiastočne alebo úplne eliminuje jeho negatívne následky a tiež pomáha zmenšovať prietrž.
  • Vytvoriť tému
  • Zložila nohy a pokúsila sa zdvihnúť ponožky. Zároveň sa na radu lekára pozrela do zrkadla a nie na chodidlá;
  • Mnohí veria, že laserové odstránenie medzistavcových prietrží je zďaleka najšetrnejšie zaobchádzanie. Mali by ste si však byť vedomí, že nie všetky typy kýly sú ošetrené laserovým odparovaním. Najbežnejšou možnosťou je odstrániť medzistavcovú prietrž pomocou lasera, ak kýla nie je komplikovaná a pretrvávajúca blokáda bolesti dáva pozitívny výsledok, ale nie dlhý.

K vám príde anestéziológ. Na základe výsledkov rozhovoru sa vyberie anestézia. Štandardné otázky: hmotnosť, výška, chronické choroby, znášanlivosť anestézie atď.

Stále som sa nemohol pohybovať normálne. Bolo to trochu jednoduchšie, len keď som ležal na svojej pravej strane alebo v drepe. Objavila sa lenivosť (noha ma prestala počúvať) a stuhnutosť pohybov je ďalším znakom kýly.

Prečítajte Si O Druhy Kýl

Nočný odpočinok je dôležitý na obnovenie tela, ale počas spánku je ohrozená chrbtica. Nie sme schopní kontrolovať polohu nášho tela, takže existujú zakrivenia a posuny diskov.
Na liečbu osteochondrózy sa používa integrovaný prístup. Naj šetrnejším spôsobom kontroly sú lieky. Rôzne lieky proti bolesti, relaxanty svalov, chondroprotektory, vitamíny. Ak sa ochorenie nelieči, postihuje stavcovú chrupavku, rôzne tkanivá, orgány.
Medzi diagnostikovanou kýlou pažeráka u dospelých sa častejšie vyskytuje kĺzavá kýla pažeráka, ktorá má svoje vlastné klinické vlastnosti..
Posuvná alebo axiálna HH sa objaví ako výsledok spodnej časti pažeráka vstupujúcej do hrudníka a srdca žalúdka cez oslabenú membránovú stenu.